Blockchain

Blockchain & BI

De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8 Amsterdam

Waarschijnlijk is er geen recente technologie zo ontzettend gehypet als Blockchain. Voor veel mensen lijkt deze technologie het antwoord op alles. Maar hoe ver is de technologie daadwerkelijk al ontwikkeld? Welke beloften zijn waar en wat kunnen we ervan verwachten?

Tijdens deze meetup proberen Christiaan Verhoef en Bas de Boer antwoord te geven op al deze vragen. Blockchain beloftes worden ontkracht of bevestigd en de koppeling met Business Intelligence zorgt ervoor dat deze meetup interessant is voor een breed publiek.

Meld je hier aan

Programma

18:30 Binnenkomst + hamburgers
19:00 Christiaan Verhoef
20:00 Korte pauze
20:15 Bas de Boer
21:15 Einde + borrel

Christiaan Verhoef: Blockchain & BI

Blockchain belooft vooral openheid en eerlijke data en is dus relevant voor iedereen die betrouwbare en relevante informatie zoekt of daar bijvoorbeeld mee moeten werken. Het doel van Business Intelligence is om beslissingen te nemen op basis van de informatie die uit data gehaald wordt. Als Blockchain echt alle betrouwbare data verzamelt, dan is de technologie heel nuttig en misschien wel baanbrekend binnen de BI wereld. Maar hoe staat het ervoor met de ontwikkelingen op dit gebied? Wat hebben we nu al bereikt? Hoe kunnen we Blockchain optimaal gebruiken in Business Intelligence? Welke types zijn geschikt en welke vooral ook niet? Tijdens de presentatie van Christiaan vind je antwoord op deze vragen. 

Over Christiaan:
Christiaan Verhoef is een ervaren trainer en researcher op het gebied van Blockchain en zal al zijn kennis met je proberen te delen.

Bas de Boer: Blockchain project gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem heeft een proef gedaan met het geautomatiseerd verstrekken van uittreksels. Ze verstrekt ongeveer 20.000 uittreksels per jaar, waarbij de grootste hoeveelheid via het loket wordt opgehaald. Dit product is voor de burger geen eindproduct maar is vaak noodzakelijk omdat je bijvoorbeeld een examen gaat doen, bankrekening wilt openen of je wilt inschrijven bij een woningbouw corporatie. Kortom: de burger zit hier niet op te wachten en het wordt dus vaak ervaren als een klantonvriendelijk proces. Hoe kan de gemeente Haarlem dit product volledig automatiseren en digitaal verstrekken waarbij de authenticiteit van gegevens gegarandeerd blijft? Tijdens deze meetup vertel ik hoe dit proces is verlopen, hoe het werkt en wat wij er van hebben geleerd.

Over Bas
Als innovatiemanager is Bas vrij gemaakt van de waan van de dag om op zoek te gaan naar succesverhalen en technologische ontwikkelingen, die gebruikt kunnen worden om de dienstverlening maar ook bedrijfsvoering te optimaliseren. Hierbij focust Bas zich vooral op ‘van buiten naar binnen’ ontwikkelingen en het leggen van verbindingen tussen geplande projecten en goeie ideeën. De overheid heeft een flinke inhaalslag te maken in een tijd waar verandering de enige constante is, deze brug probeert hij te slaan vanuit de bril van techniek.

Parkeren

De Nieuwe Poort is te vinden direct naast Station Amsterdam Zuid. Het is daarom erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je het beste parkeren in de straten achter 'de Boelenlaan' (5/10 minuten lopen). Tussen 08:00 - 19:00 kost het €1,40 per uur. Na 19.00 is het gratis.