W1siziisijiwmjavmtevmtivmtivmtavndkvmzg4l0fkb2jlu3rvy2tfmja1mtu2mda5ich3zwnvbxbyzxnzlmnvbskuanblzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimjawmhg2ndajil1d

Waarom uw bedrijf een Power BI-specialist nodig heeft

Analytics, BI, Business Intelligence ...

Oplossingen voor business intelligence (BI) hoeven niet meer groot en duur te zijn. Microsoft Power BI bewijst dat iedere organisatie gemakkelijk op basis van data de juiste beslissingen kan nemen. Een Power BI-specialist heeft niet alleen de technische kennis om de juiste data boven water te krijgen en de resultaten te visualiseren. Hij of zij verdiept zich ook in de vraagstukken van de organisatie.

Microsoft Power BI is een verzameling tools die gezamenlijk data kunnen omzetten in bruikbare informatie. Die data kunnen uit allerlei verschillende bronnen komen, van Excel-spreadsheets en databases tot pakketten als Exact of SAP. Power BI maakt de informatie uit de data visueel aantrekkelijk zodat direct zichtbaar is wat er aan de hand is en welke beslissingen een organisatie moet nemen op basis van die gegevens. De informatie kan zo worden weergegeven dat die precies aansluit op iemands rol in een team of in de organisatie. Zo heeft het hoofd van een afdeling soms meer behoefte aan globale gegevens dan medewerkers die een specifieke rol hebben binnen die afdeling.

Power BI on premise of in de cloud

Power BI Desktop is een zelfstandige, gratis tool voor persoonlijke analyse. Daarmee is het mogelijk op een vrij eenvoudige manier rapporten en fraaie dashboards te maken op basis van allerlei databronnen. Wie BI in de hele organisatie wil inzetten en wil samenwerken met collega's, zet de volgende stap en kiest voor een betaalde variant. Power BI is beschikbaar als SaaS-optie in de Microsoft Azure-cloud of als on-premise-optie. De cloudversie krijgt een wekelijkse update waarmee steeds nieuwe functies worden toegevoegd.

Wat doet een Power BI-specialist?

Power BI is zo ontwikkeld dat veel mensen binnen een organisatie de voor hen relevante informatie kunnen vinden en interpreteren. Dat neemt niet weg dat een (Power) BI-specialist een belangrijke rol speelt in de organisatie. Deze specialist kan tijdelijk worden ingezet om de organisatie op weg te helpen of in vaste dienst de organisatie ondersteunen met het maken van rapportages en dashboards.

Zo kan een Power BI-specialist helpen de organisatie naar een volgend niveau te tillen:

  • In gesprek gaan met de organisatie om te begrijpen welke vraagstukken de organisatie met behulp van data wil oplossen.
  • Data verzamelen (data mining) en analyseren.
  • Een datawarehouse-architectuur ontwerpen en inrichten.
  • Verschillende gegevensbronnen ontsluiten in het datawarehouse.
  • Meehelpen bij het maken van rapporten die trends laten zien en de organisatie inzicht geven. Dit kunnen eenmalige rapporten zijn (bijvoorbeeld om te zien hoe de organisatie er op een bepaald vlak voorstaat) en terugkerende rapporten (bijvoorbeeld de verkopen per maand per regio).
  • De rapporten vertalen naar een aantrekkelijke visuele presentatie in dashboards. Zo zijn de inzichten duidelijk voor iedereen die er belang bij heeft.
  • Medewerkers binnen de organisatie op weg helpen bij het inrichten, onderhouden en interpreteren van de dashboards met trainingen, workshops en coaching van medewerkers.

 

Kortom, BI-specialisten hebben kennis van organisaties, zijn echte data-wizards en weten de data op een visuele manier aantrekkelijk presenteren.

 

Binnen de BeNeLux heeft Visser & Van Baars het grootste portfolio aan BI, Analytics & Data vacatures. Bekijk hier onze openstaande vacatures. Bent u op zoek naar een goede BI specialist of een data scientist? Neem dan contact met ons op!