W1siziisijiwmjavmdkvmdqvmdgvmtqvmtevntq0l2rhdgegbmwgdnzilmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimjawmhg2ndajil1d

BI specialisten in de polder

BI analyst, BI, Data Science ...

De vraag naar goede data scientists en BI specialisten blijft groot. Vooral in Amsterdam en in de provincie Zuid-Holland zijn veel bedrijven op zoek naar een goede data-held. Maar wie denkt dat er alleen in de randstad een vraag is naar goede BI specialisten en data scientists, komt bedrogen uit.

Yoram Zijtregtop, teammanager bij Visser & Van Baars krijgt steeds vaker verzoeken voor specialisten in de polder. “We zien voornamelijk meer aanvragen vanuit Noord-Brabant en Gelderland."

Dat er zo’n run op goede BI specialisten en Data Scientists is, heeft volgens Zijtregtop een simpele verklaring. “Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan dit type medewerkers omdat er steeds meer data beschikbaar komt om te verwerken. Waar iedereen vroeger in Excel alles bijhield, gebeurt dat nu steeds meer in de cloud. En die data moet natuurlijk allemaal verwerkt worden.”

‘Amsterdam is bijna zo groot als heel Zuid-Holland’

Toch is de vraag naar goede BI specialisten en Data Scientists in randstad verreweg nog het grootste. Vooral Amsterdam steekt er met kop en schouders bovenuit. “De hoeveelheid aanvragen die vanuit Amsterdam binnenkomt is bijna gelijkwaardig aan alle aanvragen in Zuid-Holland bij elkaar.”

In de hoofdstad zit volgens de teammanager een grote diversiteit aan bedrijven. “In Amsterdam gebeurt gewoon echt het meest, de stad is een mengelmoes van bedrijven en een afspiegeling van de arbeidsmarkt. We plaatsen daar mensen bij multinationals maar ook bij ziekenhuizen en kleine retailers. Je hebt er echt van alles."

Iets meer richting het midden van Nederland, in Utrecht, plaatst het bedrijf voornamelijk specialisten bij consultancybedrijven en financiële instellingen zoals banken. “Die zijn er veel in Utrecht, vooral vanwege de centrale ligging natuurlijk.” In Rotterdam worden juist meer mensen geplaatst in de logistieke sector. “Ja daar zit de haven hé”

Wat hem hiernaast opvalt is dat de vraag voor goede dataspecialisten in de medische wereld steeds groter wordt. “Dat is een trend die de laatste jaren goed zichtbaar is.”

Hippe functietitels

Zijtregtop werk nu vijf jaar bij Visser & Van Baars. Een verandering die hem opvalt is hoe functietitels door de jaren heen “hipper” geworden zijn. “Voorheen zocht ik naar een ETL developer of SQL developer. Nu is het zo dat iedereen die aan de achterkant iets met data doet een data engineer of scientist genoemd wordt. Daarmee denken bedrijven jonge mensen te kunnen aantrekken.”

En wat is de rol van Zijtregtop en zijn collega’s in dit hele proces? “Wij werken met veel bedrijven in verschillende fases. Bij startups zitten wij meer in een adviserende rol. Bij grotere bedrijven gaan we juist weer meer de diepte in en kijken we hoe we een specifiek stukje of probleem door een kandidaat kunnen laten oppakken.”

Bent u op zoek naar een goede BI specialist of een data scientist? Neem dan contact met ons op!

 Contact opnemen