Data Science

Data Scientist Jobs

Data Scientist vacatures

Bij steeds meer bedrijven wordt data belangrijker, veel bedrijven ondersteunen hun keuzes met verzamelde relevante data. Data is immers feitelijk. Als data scientist ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en beheren van data. Je weet als geen ander hoe je gestructureerde en ongestructureerde data aan elkaar te koppelen, verrijken, analyseren en visualiseren. Een data scientist speelt een belangrijke rol in de analyse van de data inclusief de toepassing van statistische modellen. Daarnaast ondersteunt een data scientist de business met informatie gerelateerd aan de strategie, processen en performance. Een data scientist is continue bezig met de ontwikkeling van up-to-date KPI’s om de business te ondersteunen om groei te realiseren. 

De belangrijkste taken van een data scientist zijn: 

  • * Analyseren en modelleren van data om te kunnen voorspellen, innoveren en vernieuwen.

  • * Het beheer en de integratie van data uit de diverse bronnen, zowel intern als extern.

  • * Het leveren en optimaliseren van management informatie en rapportages.

  • * Het signaleren van trends en ontwikkelingen, waaronder het maken van predictive modeling met behulp van algoritmes.

  • * Het adviseren van diverse stakeholders over het optimaal gebruik van management informatie en pro actief signaleren van kansen hieromtrent. 

Skills die een Data Scientist nodig heeft

Data scientist zijn vergt natuurlijk de juiste skill en toolset. Over het algemeen heeft een data scientist de volgende skills in zijn arsenaal:

  • * SQL, Data Modeling, Business Analysis, Business Process, het creëren van en werken met data marts (OLAP e.d.) en business intelligence tools.

  • * Je bent goed met logische en fysieke data modellen om patronen te herkennen en eenvoudige analyses te maken ter ondersteuning van de business.

  • * Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld: Computer Science/Wiskunde/Bioinformatica/Kunstmatige Intelligentie/Econometrie).

  • * Je bent ondernemend, proactief, analytisch, resultaatgericht, kritisch, zelfstandig en geïnteresseerd in Big Data.

 Bekijk onze data scientist vacatures en vind jouw droombaan! 

Werken in Almelo

Almelo is een stad met vele gezichten en karakter. Ooit het bloeiende centrum van de textielindustrie, tegenwoordig kan je in Almelo van alles doen en zien. Op zoek naar een uitdagende BI baan in deze stad in Overijssel? Visser & Van Baars helpt je graag op pad. Bekijk onze actuele BI vacatures! 

Bekijk alle data vacatures