Business intelligence & big data recruitment

Business Analist vacatures in Hengelo

Business Analist

Bekijk alle vacatures

Als business analist hou jij je bezig met de business requirements van een opdrachtgever en de oplossing die in samenwerking met het ontwikkelingsteam wordt gemaakt. Een business analist identificeert, analyseert en specificeert de benodigheden van zowel de business als de opdrachtgever en communiceert deze als informatie naar het projectteam en andere stakeholders. De business analist identificeert met andere woorden de scope en doelen van een project; hij analyseert, vertaalt en identificeert de behoeften van de stakeholders middels interviews of andere vormen van communicatie. Daarnaast valideert de business analist de business requirements, bouwt hij datamodellen, modelleert de data en business processen en ontwikkelt een oplossing die wordt gepresenteerd en doorvertaald naar bruikbare specificaties voor ontwikkelaars.

Een business analyse wordt door drie niveaus onderscheiden:

 • System development & improvement (dit komt vrijwel overeen met de traditionele systeemanalyse)
 • Process improvement. Dit niveau kent twee lagen:
  • Informatieanalyse
  • Functioneel ontwerp
 • Business improvement
  Het derde niveau, business improvement, richt zich op het verbeteren van de organisaties op strategisch niveau. 

De werkzaamheden van een business analist kunnen onder andere bestaan uit:

 • Analyseren van organisatiebehoeften en voorbereiden van verbeteringen voor organisatieprocessen
 • Specificeren, prioriteren, verifiëren en valideren van functionele wensen en eisen en het vertalen hiervan naar efficiënte oplossingen
 • Bewaken en beheren van requirements tijdens projecten
 • Eventueel maken van statistische analyses met behulp van ondersteuningsprogramma’s als Excel, Acces, SPSS, Business Objects en SQL
Op zoek naar een uitdagende business analist vacature? Visser & Van Baars helpt je graag op weg! Bekijk ons vacature overzicht en solliciteer op jouw droombaan! 

Hengelo

Hengelo is van oorsprong een industriestad, tegenwoordig volop in ontwikkeling in alle andere sectoren. Met een centrale ligging tussen Enschede en Almelo, is Hengelo goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Woonachtig in een van deze steden maar heb je niet de baan van je dromen? Bekijk dan ons actuele BI overzicht, Visser & Van Baars assisteert je graag bij maken van een carrière stap!