Business intelligence & big data recruitment

Business Analist vacatures in Den Haag

Business Analist

Bekijk alle vacatures

Als business analist hou jij je bezig met de business requirements van een opdrachtgever en de oplossing die in samenwerking met het ontwikkelingsteam wordt gemaakt. Een business analist identificeert, analyseert en specificeert de benodigheden van zowel de business als de opdrachtgever en communiceert deze als informatie naar het projectteam en andere stakeholders. De business analist identificeert met andere woorden de scope en doelen van een project; hij analyseert, vertaalt en identificeert de behoeften van de stakeholders middels interviews of andere vormen van communicatie. Daarnaast valideert de business analist de business requirements, bouwt hij datamodellen, modelleert de data en business processen en ontwikkelt een oplossing die wordt gepresenteerd en doorvertaald naar bruikbare specificaties voor ontwikkelaars.

Een business analyse wordt door drie niveaus onderscheiden:

 • System development & improvement (dit komt vrijwel overeen met de traditionele systeemanalyse)
 • Process improvement. Dit niveau kent twee lagen:
  • Informatieanalyse
  • Functioneel ontwerp
 • Business improvement
  Het derde niveau, business improvement, richt zich op het verbeteren van de organisaties op strategisch niveau. 

De werkzaamheden van een business analist kunnen onder andere bestaan uit:

 • Analyseren van organisatiebehoeften en voorbereiden van verbeteringen voor organisatieprocessen
 • Specificeren, prioriteren, verifiëren en valideren van functionele wensen en eisen en het vertalen hiervan naar efficiënte oplossingen
 • Bewaken en beheren van requirements tijdens projecten
 • Eventueel maken van statistische analyses met behulp van ondersteuningsprogramma’s als Excel, Acces, SPSS, Business Objects en SQL
Op zoek naar een uitdagende business analist vacature? Visser & Van Baars helpt je graag op weg! Bekijk ons vacature overzicht en solliciteer op jouw droombaan! 

Den Haag

Werken in een van de mooiste steden van Nederland? Visser & Van Baars assisteert je graag bij het vinden van jouw droombaan in Den haag! Van het parlement, de Nederlandse regering en de ambassades, ze zijn allemaal te vinden in Den Haag. Grote bedrijven zien Den Haag als een wereldstad dus het wordt tijd dat jij dat ook gaat doen! Wij helpen je graag met ons actuele BI vacature overzicht. Wie weet werk je binnenkort in Den Haag als BI consultant!